217,7 millioner til årets TV-aksjon for UNICEF

TV-aksjonen samlet inn hele 217,7 millioner til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. – Jeg er overveldet og rørt. Sammen skal vi sikre skolegang for mer enn 470 000 barn, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF.

Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter den 22. oktober for TV-aksjonen.

– Det er vanskelig å sette ord på den enorme gleden og takknemligheten jeg føler nå. Tusen takk til alle som har bidratt! Hver eneste vaffel som er stekt, krone som er puttet på bøssa og hver eneste time som er lagt ned i den store dugnaden bidrar til å gi barn i krig og konflikt en bedre framtid. Det engasjementet vi har sett i de siste ukene og dagene er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av UNICEF. Mer enn 470 000 barn vil nå få skolegang og muligheten til å skape seg en framtid, sier Camilla Viken.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører i hele landet for å sikre skolegang til barn i Syria, Sør-Sudan, Pakistan, Colombia og Mali.

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn svimlende 8,1 millioner kroner. Også P3-aksjonen ga alt og sørget for ny rekord med hele 6,26 millioner til TV-aksjonen NRK UNICEF.

– Jeg er så utrolig glad og rørt over å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – en aksjon av gangen. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på at barn skal få oppfylt drømmene sine om å skape seg en framtid for seg selv og landet sitt. Hele Norge er med på dugnaden og gjør en livsviktig forskjell for barn rammet av krig og konflikt, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Alt fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.

– Vi har all grunn til å være veldig stolte av vår felles innsats, sier aksjonslederen.

Se resultatene her:

https://giverstafett.no/landsstatistikk