Arrangerte konferanse for barn i anledning TV-aksjonen

- Konferansen «Fremtidsklassen» skal sette norske skolebarn inn i verdens utdanningsutfordringer og la dem få bidra med sine tanker om hvordan disse kan løses ved hjelp av teknologi, sa administrerende direktør i Atea.

Under Arendalsuka tidligere i år lanserte en allianse med IT-selskapet Atea i spissen «Barns digitale rettigheter», et sett grunnleggende rettigheter som skal forhindre fremveksten av et digitalt klasseskille i skolen og som initiativtakerne mener bør gjelde for alle norske elever.

Initiativet ble fulgt opp med konferansen «Fremtidsklassen», som gikk av stabelen 18. oktober. Det er et resultat av at Atea er samarbeidspartner til TV-aksjonen, som arrangeres søndag 22. oktober.

Årets TV-aksjon er til inntekt for UNICEFs målrettede arbeid for at barn i krigs- og konfliktområder skal få livsviktig skolegang.

Ønsker barnas syn og meninger

– Vi brenner for barns skolegang, på tvers av landegrenser. Derfor var det helt naturlig for oss å engasjere oss litt ekstra i årets TV-aksjon og samtidig legge til rette for en konferanse av og for barn med utdanning og teknologi i sentrum, sier Nils Ola Bark, kommunikasjonsdirektør i Atea.

 Konferansen skal være et gøyalt, inspirerende og inkluderende arrangement for barna som deltar. Sammen skal de få bryne seg på verdensproblemer og prøve å løse en formidabel oppgave.

 – Vi ønsker rett og slett å få barnas syn på og meninger om hvordan de tror at teknologi kan sikre barn verden over den skolegangen de har rett på. Hvorfor er det alltid vi voksne som skal få mene noe om de store utfordringene vi står overfor i verden i dag? Vi er helt sikre på at barna våre har mange nyttige tanker og perspektiver å komme med her, sier Bark.

- Dette var et lærerikt og gøyalt arrangement, nå gleder vi oss til å se nærmere på alle de gode innspillene tolvåringene kom med, uttrykte en fornøyd Michael Jacobs.

Alle foto: Thomas Dragsnes