Nå er bøssebærerne ute og går!

Klokken 16 brakte det løs; da la 100 000 bøssebærere ut på årets viktigste søndagstur. Ta dem godt imot!

Det meldes om god stemning og giverglede over hele landet. Barn og unge, foreldre og besteforeldre har tatt turen ut for å bidra til å gi barn rammet av krig og konflikt tilgang på utdanning.

- UNICEF jobber iherdig for å gi barn den skolegangen de har rett på, da er det utrolig fint å se at så mange landet rundt i dag velger å gå med bøsse for TV-aksjonen, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Flere betalingsmuligheter

Selv om mange husker på å ta ut kontanter til bøssebærerne, er det heldigvis mulig å bidra på andre måter. Nytt av året er at man kan betale med VIPPS i samme tidsrom som bøssebærerne er ute og går, altså mellom klokken 16 og 18, og dermed få bidraget registrert som bøssebeløp på sin kommune. Dette er altså et eget VIPPS-nummer. 

- Dette gjør at folk slipper å gå løs på ungenes sparegriser, i stedet kan de ta opp telefonen og gi mens bøssebærerne står på døra, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

I år har det også blitt gjennomført rekordmange innsamlinger via Spleis. Skoler, barnehager, trossamfunn, foreninger og en rekke privatpersoner har startet egne innsamlingsaktiviteter, og så langt samlet inn over fire millioner kroner.

- Det er utrolig rørende at så mange har engasjert seg og samlet inn penger helt på egen hånd, sier Vibecke Østby.

Får du ikke gitt til bøssebæreren, åpnes alle giverkanaler klokken 18, når bøssebærerne er ferdige å gå – følg med på https://blimed.no

 

Bilde: Martine Bruun Bernt er blant de tusenvis av bøssebærere som er ute og går for TV-aksjonen UNICEF i dag.