Walter i Sparebank1 på Hamar har telt penger for TV-aksjonen i 19 år

Til daglig jobber Walter med å hjelpe kunder i SpareBank 1 Østlandet på Hamar. 22. oktober stiller han nok en gang opp som frivillig pengeteller for TV-aksjonens bøsseinnsamling! 

Ja, min bedrift ønsker også å støtte TV-aksjonen


- Når kundene kommer til banklokalet på Hamar, er Walter ofte den første de møter. Han er omsorgsfull, glad i folk og har alltid et smil på lur, sier regionbanksjef Snorre Sveløkken i SpareBank 1 Østlandet.

Kunde Dag Sanner er innom for å sette inn penger i bankens innskuddautomat, noe han aldri har gjort før.

- Det må gå riktig for seg. Derfor er jeg kjempeglad for å få hjelp, fastslår han i det Walter legger kontantene inn i automaten.

Walter har vært pengeteller for TV-aksjonen 19 ganger og er ikke i tvil om at oppdraget er meningsfull.

- TV-aksjonen går alltid til gode formål det er verdt å støtte. Å stille som frivillig i tellesentralen, er meningsfullt og en fin måte å bidra på. Jeg deltok første gang i 1992. Med unntak av seks år da jeg hadde annen jobb, har jeg vært med på hver eneste TV-aksjon siden. Det blir 20. gang i år, forteller Walter.

 

Sparebank 1 og de andre sparebankene er med over hele landet

Walter Kavli er bare én av mange engasjerte bankmedarbeidere som hvert år bidrar med verdifull innsats i de til sammen 114 tellesentralene som Sparebank 1-bankene etablerer i forbindelse med TV-aksjonen. Bare i Sparebank 1 Østlandet er 50-60 medarbeidere i sving i ulike tellesentraler.

Bred innsats lokalt, kombinert med flere tiltak nasjonalt, som reflekser til de 100 000 bøssebærerne på aksjonsdagen og skreddersøm av folkefinansieringstjenesten Spleis, gjør SpareBank 1-alliansen til en av TV-aksjonens viktigste samarbeidspartnere.

TV-aksjonsleder Vibecke Østby får ikke understrekt nok hvor viktig jobb Walter og de andre frivillige gjør:

– SpareBank 1 og de andre Sparebankene har i en årrekke vært hovedsamarbeidspartner for TV-aksjonen. Det at Walter Kavli og hans kolleger i SpareBank1 har vært med helt siden oppstarten i 1974, viser et helt enestående og fantastisk engasjement for TV-aksjonen. Hadde det ikke vært for mennesker som Walter, hadde det vært vanskelig å gjennomføre TV-aksjon slik vi kjenner den i dag, sier hun.Yes! Innskuddsautomaten telte riktig, jubler kunde Dag Sanner (til høyre) og viser tommelen opp til sin gode hjelper Walter Kavli.